Hondenmens of een kattenmens

Ben jij meer een hondenmens of een kattenmens?hondenmens-kattenmens

Als ik terug denk aan vroeger weet ik mij te herinneren dat wij bij ons thuis ook katten hadden toen ik nog klein was maar gek genoeg heb ik zelf nooit echt de behoefte gehad om zelf een kat als huisdier te nemen. Ik was er wel zeker van dat ik graag een huisdier wilde maar omdat een kat niet praktisch was in verband met mijn werk en daarbij dat ik ook niet echt een kattenmens was ging het sowieso geen kat worden.

Ik vind kleine katjes toch wel echt schattig hoor….

Het is niet zo dat omdat ik meer een hondenmens dan een kattenmens ben dat ik een kattenhater ben, in tegendeel zelfs. Als ik leuke of grappige filmpjes en foto’s van katten voorbij zie komen moet ik ook lachen en vind ik dat ook wel leuk maar uiteindelijk ben ik toch echt meer een hondenmens. Iets meer dan 6 jaar geleden heb ik dan ook de beslissing genomen om een hond te kopen. Na een korte zoektocht op het internet stuitte ik op marktplaats op een leuk uitziend hondje en na een keertje samen met mijn neef te zijn wezen kijken of die wel goed en gezond was heb ik kort daarna mijn trouwe vriend Barney is huis genomen. Een kruising tussen een Amerikaanse en een Engelse Stafford. Toen ik Barney is huis krijg was hij zo ongeveer een half jaartje oud en had ik mijn ouders verteld dat ik een puppy had gekocht. hondenmens-kattenmens

Ik kan me de reactie van mijn ouders nog goed herinnerrenen toen ze aan de deur stonde om mijn “puppy” te komen bewonderen. Daar stonden ze dan met hun mond vol tanden en hun plotselinge dubbele gedachten over het lieve kleine en schattige hondje wat ze aan dachten te treffen. Toen de deur open ging raasde mijn zogenaamde puppy als een dolle dries naar buiten om iedereen iets te vriendelijk te begroten door tegen ze aan te springen en hun te berijden. Ja ach wat moet ik zeggen….hij was nog jong en onbehouwen hehe. In de loop der tijd na een puppy cursusje hier en een sterilisatie daar kan ik nu toch wel zeggen dat hij een hele lieve, rustige en goed luisterende hond is. Doen wat je zegt is een tweede, maar dat daar gelaten.

Zo ben ik steeds meer en meer een hondenmens geworden…

Wanneer je zelf een hond hebt weet je dat je uiteindelijk ook anders gaat kijken naar andermans honden, vooral honden van hetzelfde ras als je eigen hond. Dus als je mij vraagt, ben jij meer een hondenmens of een kattenmens kan ik je zeggen dat ik meer een hondenmens ben. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met honden en katten en waar jullie voorkeur naar uitgaat en waarom.

Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal!

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Zoek hier jouw bedrijf…

Like onze pagina!