Kind op komst, wat nu?

Er is een kind op komst, maar wat nu? Staat de wereld op zijn kop, of toch niet!kind op komst, wat nu?

Iedereen, althans bijna iedereen wil graag kinderen krijgen. Wanneer je spreekt met mensen over kinderen krijgen omschrijven ze het als het mooiste wat je kan overkomen, een verrijking van je leven zoals sommige mensen ook wel zeggen. De 1 wil kinderen op latere leeftijd, en zo wil de ander weer op een wat jongere leeftijd aan kinderen beginnen.

Zo was het dus ook bij ons, mijn vriendin Stephanie (22) en ik (28) zijn nu ondertussen alweer bijna drieënhalf jaar samen. En bij wijze van wilde Stephanie al vanaf dag 1 dat we samen waren kinderen samen, maar goed niet te hard van stapel lopen natuurlijk he. Na iets van 3 jaar zijn we dan toch een soort van begonnen met het “proberen” om zwanger te worden en na niet al te veel oefenen was het eigenlijk al raak.

En daar sta je dan met je mond vol tanden…

Ik weet nog dat ik `s avonds nog even terug ging naar de zaak om nog het een en ander af te maken en dat ik opeens gebeld werd door Stephanie met de mededeling, je raad het nooit! En zo nuchter als ik was begreep ik nou nog niet echt waar ze het over had. Toen uiteindelijk het kwartje viel over dat we zwanger waren had ik eigenlijk nog steeds maar weinig besef. Weetje wat het was, na het te horen krijgen veranderde er eigenlijk helemaal niets. Ja alleen de gedachten, maar meer ook niet. Het dagelijkse leven gaat natuurlijk gewoon door, zwanger of niet zwanger.

In het begin was ik zelfs nog erg terughoudend in de gesprekken over onze zwangerschap, en ontkende ik vaak met een knipoog dat we zwanger zijn. Het was meer uit zelfbescherming om niet al te enthousiast te doen omdat het allemaal nog zo pril was en  dat er nog van alles mis kon gaan. Ondertussen zijn we alweer aantal maanden verder en hebben we al meerdere echo’s mee mogen maken en ons kind dus ook al een aantal keren gezien. Dit maakt het allemaal een heel stuk realistischer en daarom is mijn ontkenningsfase nu ook wel voorbij. Na onze pretecho wisten we dat we een klein prinsesje zouden gaan krijgen en zo zijn we nu langzaam maar zeker onze kinderkamer aan het klaar maken. Zo hebben we laatst de muren mooi roze geschilderd en hebben we al een bedje en een box op de kop kunnen tikken. En uiteraard zijn er natuurlijk ook een aantal leuke kleertjes, knuffeltjes en speentjes gekocht.kind op komst, wat nu?

We zijn bijna op de helft nu…

Tot zover zijn dit dus een beetje mijn ervaringen met het hebben van een zwangere vriendin. We zijn nu bijna op de helft en heb nog geen idee wat ons allemaal te wachten staat de komen maanden. Aan de ene kant gaat het nog allemaal een beetje langs mee heen, maar aan de andere kant als ik er dan weer aan denk vind ik het ook weer hartstikke leuk en spannend tegelijk.

Wat zijn jouw ervaringen met een kind op komst en heb je nog tips voor een toekomstige papa!

Heb jij als ervaren ouder nou nog goede tips of wil je gewoon jouw ervaringen met me delen, laat dan een reactie achter op deze blog en abonneer je ook gelijk op mijn YouTube kanaal om in toekomst meer filmpjes te zien uit ons leven!

 

 

Geplaatst in Uncategorized
4 reacties op “Kind op komst, wat nu?
 1. Tante Ria schreef:

  Ik heb geen ervaring met ’n eigen kind, maar……..kijk uit dat ze geen fluor tabletje in haar oor stopt als ze wat groter is !!
  Hahahaaha !!

 2. Deborah schreef:

  Wat leuk om deze blog te lezen!

  Ik gun jullie het allerbeste en tot snel 😘

  Liefs Deborah

  • admin schreef:

   Ha Deborah leuk dat je een reactie plaatst 😀 Ik zou zeggen houd de website in de gaten, want er zullen zeker meer soortgelijke blogs gaan verschijnen! En je bent van harte welkom hoor, kom gezellig eens langs! Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Zoek hier jouw bedrijf…

Like onze pagina!