Het verhaal van de reisadviseur van TUI at home Martine verhoeven

Lees hier het verhaal van de reisadviseur van TUI at home Martine Verhoeven!  reisadviseur Martine Verhoeven

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, kun je in het kort vertellen wie je bent en
waar zouden we jou van kennen?
Mijn naam is Martine Verhoeven, ik woon in Puttershoek met man en kinderen en de mensen hier in Puttershoek zouden mij moeten kennen van het reisbureau. Ik heb jaren hier in dorp op het reisbureau gewerkt, en nu al weer bijna 5 jaar voor mezelf vanuit huis als reisadviseur.
Wij van de Freaky Friday Boost zijn ontzettend benieuwd naar waar jij je zoal bezighoud.
Kun je in het kort vertellen wat jouw business is en hoe je gemiddelde werkdag er ongeveer uitziet?
Je kunt bij mij terecht voor allerlei soorten vakanties, dit varieert van de gewone strandvakanties, autoreizen, kampeervakanties tot aan het op maat gemaakt rondreis naar de wens van de klant. Met name bij een maatwerkreis is elke keer weer een uitdaging om precies aan de wens van de klant te voldoen. Daar gaat aardig wat tijd in zitten maar het geeft enorm veel voldoening als dit dan ook lukt. Verder bestaat mijn dag uit alles wat met geboekte vakanties te maken heeft, zoals tickets nakijken en wegbrengen, inchecken, stoelen reserveren, hotels mailen voor bepaalde voorkeuren.
Is dit altijd al je droom geweest of is dit een soort van op je pad gekomen?
En nee het is zeker nooit mijn ultieme droom geweest om voor mezelf te beginnen, alhoewel ik wel mijn papieren hiervoor had. Het is eigenlijk op mijn pad gekomen doordat 5 jaar geleden reisorganisatie OAD failliet ging en daardoor ook de bijbehorende reisbureaus, Globe Reisburo, waar ik hier in dorp werkte. Dan kom je voor een keus te staan : wat nu? En aangezien ik al meer dan 20 jaar ervaring had, heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben voor mezelf gestart. Ik ben in contact gekomen met TUI Nederland, en zo is het balletje gaan rollen. Het was een vrij nieuw concept, dat men vanuit huis ging werken. Zo zijn we intussen met een club van 115 mensen, vrouwen en een aantal mannen die op dezelfde manier werken als ik, maar iedereen wel zelfstandig. Je bepaalt je eigen koers, ieder op zijn eigen manier. Vond het doodeng om te gaan doen, maar nu heb ik helemaal mijn draai gevonden en heb ik er een meer dan fulltime job aan. Ik verkoop dan ook niet alleen producten van TUI maar ook van bv Thomas Cook/Neckermann, De Jong Intra, Travel Trend, Tenzing Travel, Askja Reizen, BuroScanBrit, Kras Vakanties, Eurocamp, Sunair, om er maar een aantal te noemen.
Misschien ook nog wel leuk om te weten, hoe zijn je plannen voor de komende jaren? Heb
je bepaalde doelen voor jezelf gesteld? Zo ja, heb je deze dan ook vertaald naar doelgerichte
stappen?
Ik heb eigenlijk geen specifieke plannen voor de komende jaren. Mijn doel was, toen ik startte om mijn eigen salaris bij elkaar te verdienen, en dat is meer dan gelukt. De beloning van mijn werk is dat toch steeds meer mensen inzien dat online of via internet boeken niet altijd handig is. Ik heb in de afgelopen jaren echt mijn meerwaarde als reisagent laten zien door gewoon voor mijn klanten op te komen, hetzij met de klachtenbemiddeling, hetzij hulp bij annulering en/of wijziging van een boeking , wat vaak online niet makkelijk is. Daarbij als je online boekt en je moet één en ander wijzigen/annuleren , zijn mijn lijntjes met de reisorganisaties veel korter dan die van de consument. Ik wil gewoon op dezelfde manier door blijven gaan, dat is ook de enige manier waarop ik wil en kan werken.
Als laatste wil ik het volgende nog met je bespreken, zoals je weet staat het concept van
de Freaky Friday Boost uit elke vrijdag het liken en delen van het promotie bericht. Nu lijkt het mij een ontzettend leuk toevoeging om een soort van klanten korting te gaan geven voor de leden van de Freaky Friday Boost. Bijvoorbeeld dat iemand een product of een dienst bij jou afneemt en als die persoon lid is van ons advertentie platform dat diegene dan een x bedrag of percentage korting krijgt. Mijn vraag aan jou is of dat je dit een leuk idee vindt en zo ja wat jij voor de klanten van de Freaky Friday Boost voor leuke kortingsactie wil geven?
Een kortingsactie is altijd lastig voor mij, omdat mijn marges erg klein zijn, nu klinkt 10% niet veel, maar dat is het gemiddelde percentage wat ik aan een reis verdien, dus je begrijpt dat ik dat niet als korting ga geven. Wat ik kan doen is de administratiekosten eruit halen en een leuk aardigheidje bij de boeking.
Wat zou je nog willen vragen of willen zien van de Freaky Friday Boost?
Freaky Friday Boost is voor mij compleet nieuw, dus ik laat me helemaal verrassen!

Dit was het verhaal van TUI reisadviseur Martine Verhoeven, hieronder volgt het overzicht:

Naam: Martine Verhoeven
Website: Klik om naar de website te gaan>>
Facebook: Martine Verhoeven reisadviseur

Geplaatst in Interviews, Reisadviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Zoek hier jouw bedrijf…

Like onze pagina!